Memory matrac

Memory matrac

memóriahab (más néven emlékezőhab vagy "Memory Foam") egy úgynevezett, viszkoelasztikus poliuretánból készül. Ennek az oka, hogy hőmérséklet-érzékeny, és minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb viszkozitása (ellenáll a változásnak) van, míg a magasabb hőmérsékleten hajlamosabb a nagyobb rugalmasságra. Emellett nyomásra érzékeny. A memóriahab a legnagyobb áttörést jelentette az alvásiparban, amióta a Marshall rugók (zsákrugók) bevezetésre kerültek a matracokba 1925-ben.

 

A jó éjszakai alvás az egyik legkeresettebb dolog a világon, és néha az egyik legmegfoghatatlanabb dolognak is tűnhet. Ha nem aludja át az éjszakát, és tudja, hogy ez nem a túl sok stressz vagy a túl sok koffein miatt van így, akkor itt az ideje átgondolni, hogy a matrac befolyásolja-e a csukott szemét. Sokan a memóriahabos matracok felé fordultak, hogy jobb támogatást és remélhetőleg jobb, pihentetőbb éjszakai alvást kapjanak. Ha a utahi 2 Brothers Mattress memóriahabos matracán gondolkodik, íme egy áttekintés arról, hogyan működik és miért előnyös.

A memóriahab találmánya
A memóriahab arról híres, hogy a NASA űrhajósai találták fel űrutazás során, de azóta az ágyneműben gyakran használt fogyasztói termékké alakították át. A viszkoelasztikus anyagból készült anyag reagál a hőmérséklet változásaira, így amikor valami meleggel (például a testeddel) érintkezik, lágyabbá válik. A hőmérséklet lehűlésével (amikor felkel az ágyról) újra megkeményedik és visszanyeri eredeti formáját. Ezáltal energiaelnyelő és puha anyag jön létre, amely ideális ágyneműhöz.

Jobb támogatás
Ágyneműként való használata széles körben beharangozott, mert a hőmérséklet-válasz funkció jobb párnázást és alátámasztást biztosít azáltal, hogy az ágyon alvó személy körvonalaihoz formál. Ennek eredményeként jelentősen csökkennek azok a nyomáspontok, amelyeket a szervezetnek alvás közben el kell viselnie. A kevésbé érzékeny ágynemű nyomáspontokat okozhat az olyan területeken, mint a váll, a csípő és a térd, ami csökkenti a véráramlást ezen a területen, ami végül megkívánja az alvó mozgását a véráramlás helyreállításához. Ez a mozgás megzavarja a mélyebb alvási ciklusokat, és kevésbé pihentető éjszakai alvást eredményez.

 

 Kevesebb fájdalom
 Az ideális alvási pozíció az, ahol a gerinc - a nyaktól a csípőig - jó helyzetben marad, vagy a lehető legegyenesebb helyzetben van. A hagyományos ágynemű általában több görbületet hoz létre a gerincben a válltól a csípőig, ami jelentős fájdalomhoz vezethet, amikor reggel felébred. Ha úgy ébred fel, hogy fáj az egész teste, különösen a hátában és az ízületeiben, ideje lehet új matrac vásárlásán gondolkodni.

A memóriahab számos előnnyel jár az emberek jobb éjszakai alvásában. Míg gyakran drágább megoldás, ha más ágyneműt, különösen a hagyományos rugós matracokat használnak, sok alvó rájött, hogy az előnyök felülmúlják a magasabb költségeket. Mivel az alvás nagyon fontos része mindennapi életünknek, néha megéri egy kicsit többet fektetni a matracunkba. Látogassa  SINCERE Matracokat  még ma, hogy többet megtudjon a memóriahabos matrac működéséről, és tesztelje a rendelkezésre álló ágyak széles választékát.

Vissza a blogba