Blog

Miből készül a matracunk, matracunk anyaga

2023.09.26 13:24
Miből készül a matracunk,   matracunk anyaga

A nem szőtt Spunbond szövet más néven Spunlaid.

Folyamatos eljárással készül, melynek során a felhasznált szálakat kezdetben megfonják, majd terelő segítségével terítik szét a lapban. Gyorsabb a polimer nemszőtt anyagok gyártása, mivel a technika gyorsabb szalagsebességet eredményez, és alacsony költségvetésű termékeket állít elő.

A nemszőtt anyagokat olvasztási technikák segítségével állítják elő, és kisebb belső szilárdsággal rendelkeznek, mint a fonott kötés. Ez az oka annak, hogy az olvadékfúvott szöveteket összekeverik a fonott szövetekkel, hogy erősebb és szívósabb nemszőtt termékeket készítsenek a Spun-melt-spun, más néven SMS szövetek technikájával. Ezek a szövetek vízálló polipropilénből készülnek, és használhatók használatra és dobásra.

 

Ez táska-, vagy más néven zsákrugós matrac a félkemény, de rugalmas ágybetétek közé tartozik és nem áthullámzó, mint a régi bonell-rugós matracok. Kiváló formakövetése miatt minden alváspozícióban kényelmes és pihentető éjszakákat biztosít Önnek. Optimálisan támasztja alá testét és meggátolja a nyomáspontok kialakulását, tehermentesítve ezzel a gerincoszlopot és az izmokat. A négyzetméterenkénti 255 db, különböző vastagságú acél zsákrugó 7 ergonómiai zónára osztja a matracot, ennek köszönhetően pontosan illeszkedik testéhez a megfelelő komfortérzet érdekében. Mindkét oldalán 2,5 – 2,5 cm komforthab található. A nagy számú minőségi táskarugó, a nem deformálódó komforthab réteg, illetve a nagy teherbírás révén ez a matrac sok éven keresztül kiszolgálja majd.