Blog

Zónás matracok miért kell?

2023.09.15 10:13
Zónás matracok miért kell?

Ha komolyan gondolja az alvást, akkor mi megtaláljuk, amit keres. Ha úgy képzeli el a modern matractechnológiát, mint egy pimasz hegymászó, aki megpróbálja átlépni az Everestet, akkor gondoljon az 5 zónás elrendezésre, mint a másik srácra, aki felkapott egy helikoptert a csúcsra.

 

A zónázás, mint például a SINCERE matracban, egy egyszerű megoldás egy olyan problémára, amelyet jóformán figyelmen kívül hagytak, mióta az emberek nem alszanak a barlang padlóján. A matracok és az ágyneműk minden bizonnyal bejöttek ezalatt az idő alatt, de a területen haladók rossz helyen keresgéltek...

 

Ne gondolkozzon már az ágyon, kezdjen el azon, hogy ki van rajta.

 

Emlékszel a középiskolai biológia órára? Talán emlékszel arra, hogy az emberi test nem egyforma alakú. Vannak görbék, végtagok, nehéz darabok itt, könnyű darabok ott és így tovább. Most azt is megjegyezheti, hogy az ágya az élete egyharmadát tölti. Logikusnak tűnik tehát, hogy az Ön ágya figyelembe veszi ezt az egyenetlenséget. Nos, nagy eséllyel nem. A matracok többsége még ma is beragadt, és az egész test ugyanolyan szintű támasztást kap. Képzeljen el egy ikerpárt, amint felkap egy óriási kalapácsot az ellenkező végéről; aki elakad a kalapáló véggel, annak rosszul fog esni. Pontosan ez történik, amikor egy általános matracon fekszel, és te és a matracod rosszul fog élni. Szerencsére van megoldás.

 

 

Zónás.

 

Azáltal, hogy egy nem egységes matracot hoz létre, amely illeszkedik az emberi test alakjához, testének különböző területei eltérő mértékű támogatást kapnak. Ha újra elképzeli, hogy az ikrek kalapácsot cipelnek, tegyük fel ehelyett, hogy a nehéz végű iker helyett egy olimpiai súlyemelő – mindenki nyer. Egyszerűen, ha a matracon különböző zónák vannak, akkor célzott támogatást kap, ami végső soron terápiásabb alvást jelent, amely sokkal természetesebbnek tűnik. Az olyan nehezebb helyek, mint a csípő, általában mélyebbre süllyednek a matracban, és ez enyhén szólva kellemetlen lehet. Ha azonban a zónázás ötletét alkalmazza, akkor ez a nehéz terület megragad, és igazodik a test többi részéhez. Ez nem csak kényelmesebbé teszi, de segít a gerinc igazításában is, és nem kell elmondanunk, hogy ez miért jó. Ezt az ötletet aztán végigvisszük a matracon, hogy optimális „alvási beállítást” biztosítsanak testének különböző területein.

 

Hány zónára van szükségem?

 

Manapság egy maroknyi lehetőség kínálkozik a zónaelrendezésekhez, amelyek közül a legnépszerűbb a 3, 5 és 7 zóna.

3 zóna: A 3 fő zónával rendelkező matracot elsősorban arra tervezték, hogy extra támaszt nyújtson a hát alsó részének, miközben megőrzi az általános keménységet az ágy többi részén. Ez továbbra is előnyös lehet a vállak és a térd összehangolásában.

5 zóna: Az 5 fő zónával rendelkező matrac változó támogatást nyújt a test fő területei számára, így kiváló igazodást és nyomáscsökkentést biztosít ott, ahol szüksége van rá. Különböző zónák vannak kijelölve a fej, a vállak, a hát alsó részén, a combok és a lábak számára.

7 zóna: 7 zónás matrac, amely hasonló elrendezést kínál, mint egy 5 zónás matrac. A zónák helye változhat, de általában előfordulhat, hogy nem rendezvényterületeken, például az alsó lábon található, ahol az extra zóna nem feltétlenül előnyös.
A célzott támogatás minden típusú alvó számára nagyszerű, mivel bárhová is helyezi a súlyát, odafigyelnek rá. Ez különösen igaz az oldalsó talpfákra, ahol nagyobb a nyomás a különböző területeken. Zónák besorolása nélkül a különböző területek mosogatója vagy úszója kifejezetten kényelmetlen lehet, a támaszték hiánya pedig negatív hatással lehet a szervezetre.

Végső soron a zónázás egy újabb lökést jelent a tökéletes alvás keresésében. A kényelem és a terápiás támogatás hozzáadásával, anélkül, hogy ez kompromisszumot jelentene, a zónázásnak van értelme.